Energibars är ett bra och mättande mellanmål på hajken

 

2 dl sötmandel
1 dl osaltade cashewnötter
10 dadlar, urkärnade
10 torkade aprikoser
2 dl havregryn
1 dl pumpafrön
1 dl kokosflingor
2 msk raps- eller kokosolja
1 dl sesamfrön
ev. 1–2 msk kallt vatten

Grovhacka mandel, cashewnötter, dadlar och aprikoser i en mixer.

Blanda i havregryn, pumpafrön och kokos. Tillsätt olja och arbeta ihop med händerna. Tillsätt vatten om degen känns för torr. Den ska gå att forma till en boll.

Tryck ut degen på ett bakplåtspapper. Lägg på en skärbräda och platta ut degen till den blir två centimeter tjock. Häll över sesamfrön och ställ i kylskåpet i två timmar.

Skär rutor i önskad storlek och förvara kallt i tättslutande burk.

Källa: http://www.scout.se/2016/10/25/energibars-med-notter-och-fron/