Välkomna på Nockeby scoutkårs sommarläger 2021
på scouternas egen ö, Vässarö!

Här följer översiktlig information, mer detaljer kommer i lägerbrevet lite längre fram. Där framgår t ex exakta klockslag.

Datum:

11- 15.8 för Trädet och Vättarna

11- 14.8 för Svamparna och Skogsfåglarna

Anmälan:

Anmälan till sommarläger 2021 på Vässarö är nu stängd. Kontakta din ledare om du har ytterligare frågor. Betalning ska ske senast 3/6.

Betalning:

Betalning görs direkt till kårens bankgiro: 5043-1790. Ange namn. OBS! Inget inbetalningskort skickas ut.

Kostnad:

Scouter i Trädet och Vättarna 1750 kr, scouter i Svamparna och Skogsfåglarna 1400 kr, medföljande föräldrar betalar 75% (mot att man hjälper till!), medföljande ledare betalar 50 % av scouternas avgift.

Om hela lägret måste ställas in pga restriktioner så får man tillbaka sin lägeravgift. Enskilda som behöver avboka av andra skäl kan få tillbaka en viss del av det inbetalade beloppet – mindre ju närmare inpå som så sker.

Enskilda scouter kan ansöka om ett lägerbidrag och ev få en lägre avgift. Hör av er till er ledare om det är aktuellt.

Deltagare:

Mellan 40 och 50 scouter, ledare och föräldrar beräknas följa med.

Transport:

Trädet och Vättarna åker kommunalt medan Svamparna och Skogsfåglarna åker bil. Tung packning transporteras på släp. Alla startar relativt tidigt 11.8 eftersom vägen är lång, ca 4 timmar, och kommer hem på kvällen den dag som man avslutar.

Inkvartering:

Vi bor i kårens fina sexmannatält.

Packning:

Packlistor finns här.

Annat som är bra att veta:

Vässarö är kontantfritt. Era respektive ledare kommer att informera om betalningslösningar.

Covid -19:

Om myndigheterna avråder från läger kommer detta läger att ställas in. Vi håller såklart tummarna för att det inte ska vara fallet. Vässarö har anpassat sin verksamhet med tanke på pandemin. När vi är där kommer t ex bara 700 personer vara på plats på ön medan max ligger på 4500. Läs mer på: vassaro.se

Frågor?

Många frågor kommer att besvaras i lägerbrevet men annars kan man även vända sig till sin ledare.